De badkamertrends van 2023

Door Geels Woonwarenhuis - 20 februari 2023
De badkamer is de plek waar je je dag opstart én afsluit. Daarom is het wel zo fijn als jouw badkamer helemaal naar jouw wens is, zodat je je optimaal kunt ontspannen! Laat je inspireren door de nieuwste trends. Wij hebben de badkamertrends van dit jaar alvast voor je op een rijtje gezet. 

Duurzame materialen
Duurzaamheid is een actueel thema. Overal wordt gekeken hoe er bewuster met de wereld omgegaan kan worden. De badkamers worden ook steeds milieuvriendelijker samengesteld. Denk daarbij aan waterbesparende kranen, koude start-functies om energie te besparen, maar zeker ook aan duurzamer produceren van de badkamerproducten.Natuurlijke materialen
In het verlengde van de verduurzaming van de badkamer, worden er ook meer natuurlijke materialen in de badkamer gebruikt. Perfectie is geen topprioriteit meer, de imperfectie en oneffenheid van natuurlijke materialen worden extra omarmd. Wil je dit ook voor jouw badkamer? Dan kun je bijvoorbeeld een betonnen vloer, handgevormde tegels, geborstelde kranen en badkamermeubels met een duidelijke houtnerf toevoegen.

Gekleurd sanitair
De dagen van een saaie witte badkamer zijn allang voorbij. Gekleurde tegels waren al een perfecte toevoeging voor de badkamer, voornamelijk om de ruimte een extra accent te geven. Maar ook gekleurd keramiek wordt steeds populairder. Vooral in een kleinere badkamer of toilet kan een gekleurde wastafel een echte blikvanger zijn. Fleur daarom jouw badkamer of toiletruimte op met een gekleurde wastafel of toilet.Natuurlijke kleuren
Kleuren worden steeds belangrijker in de badkamer. Niet meer alleen voor de accessoires, maar juist voor de tegels, de kranen en het sanitair. Dit jaar zijn vooral de natuurlijke kleurtinten populair. De natuur is daarbij de voornaamste inspiratiebron. Voeg aardse tinten -zoals koraalrood en kaneelbruin- of meer mediterrane kleuren -bijvoorbeeld nachtblauw en zeegroen- aan jouw badkamer toe om zo een natuurlijke kleur aan de ruimte te geven.

Al deze elementen vind je terug in de Japandi-stijl. Een waanzinnig populaire woontrend van het moment. Deze combinatie van stijlvolle Japanse en Scandinavische vormgeving zorgt voor een minimalistisch vormgegeven ruimte, waarbij natuurlijke materialen en neutrale kleuren de perfecte toevoeging zijn.
Ton-sur-ton
Ton sur ton betekent letterlijk tint op tint. Er wordt vooral gebruik gemaakt van gelijkende kleuren. Dat mag echter niet ten koste gaan van de functionaliteit van het kleurgebruik. Een monochroom kleurpalet biedt al voldoende afwisseling. Bovendien staat het zogenaamde ton-sur-ton chique en tijdloos, waardoor een open sfeer ontstaat.Meer info en inspiratie? Kom kijken in onze Baderie showroom. Maak een vrijblijvende afspraak en laat je adviseren door één van onze badkamerspecialisten.
 

Bron: Baderie