Klantbeoordeling
4,5 / 5
Advies nodig? Bel ons op 0318 - 414 500

BBQ recept: gegrilde kalfsschnitzel met stroganoffsaus

Door Geels Woonwarenhuis - 27 oktober 2020 - Barbecue , Koken


Zomer of winter, Big Green Egg-recepten smaken altijd! Ben je op zoek naar een lekker winters gerecht om te bereiden op de Big Green Egg? Probeer dan eens deze overheerlijke gegrilde kalfsschnitzel met stroganoffsaus.

Deze stroganoffsaus is lekkerder dan ooit, want in dit recept is een extra smaakmaker toegevoegd. Doordat we de paprika en de ui eerst op de Big Green Egg grillen, krijgt de stroganoff nog meer smaak!


Voorbereiding: 20 min. | Bereiding: 60 min. | Hoeveelheid: 4 personen | Gang: hoofdgerecht | Techniek: grillen, koken, stoven


Ingrediënten:
• 4 kalfsschnitzels
• 2 grote uien
• 1 rode paprika
• 1 groene paprika
• 1 gele paprika
• 250 g kastanjechampignons
• 2 teentjes knoflook
• 50 ml zonnebloemolie
• 2 el tomatenpuree
• 50 ml wodka
• 150 ml runderbouillon
• 1 el worcestersaus
• 100 ml slagroom

 


Voorbereiding
1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot 200 °C.
2. Snijd ondertussen de uien in kwarten. Halveer de paprika’s verwijder de stelen en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees nogmaals door de helft. Snijd grote champignons in kwarten, mediumformaat door de helft en laat de kleine champignons heel. Hak de knoflookteentjes fijn.

 


Bereiding
1. Verdeel de ui en paprika over het rooster van de EGG en sluit de deksel. Gril de ui en de paprika aan beide kanten tot ze zacht zijn en een mooie grilstreep hebben. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

2. Haal de groenten uit de EGG en plaats de Dutch Oven op het rooster. Snijd nu de paprika verder in reepjes en de ui in kwart ringen.

3. Verwarm de zonnebloemolie in de Dutch Oven pan en fruit hierin de fijngehakte knoflook kort aan. Voeg de champignons en de gegrillde groenten toe en roer de tomatenpuree erdoor. Laat enkele minuten bakken en blus af met de wodka. Schenk de bouillon in de Dutch Oven, roer de worcestersaus erdoor en sluit de deksel van de EGG.

4. Wacht tot de inhoud van de pan kookt en haal de Dutch Oven dan uit de EGG. Verwijder het rooster met behulp van de Cast Iron Grid Lifter en plaats de convEGGtor. Leg het Stainless Steel Grid in de EGG en zet hier de Dutch Oven op. Leg de deksel op de pan en sluit de deksel van de EGG. Breng de temperatuur naar 140 °C en laat de stroganoffsaus 15-20 minuten zachtjes stoven.

5. Roer tenslotte de slagroom door de saus en breng op smaak met peper en zout. Haal de pan uit de EGG. Verwijder het rooster en de convEGGtor en leg de Cast Iron Grid weer in de EGG. Breng naar een temperatuur van 200 °C. Door de goede warmte-eigenschappen van de gietijzeren Dutch Oven blijft de saus gewoon warm.

6. Bestrooi de kalfsschnitzels met peper en zout. Leg de schnitzels op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Draai het vlees na circa 2 minuten een kwartslag en sluit de deksel opnieuw. Keer het vlees na weer ongeveer 2 minuten om en herhaal voor een mooie grilruit aan beide kanten.

7. Serveer de schnitzels met de warme stroganoff saus.

Bron: Big Green Egg


Bijpassende Big Green Egg accessoires